Publisert Legg igjen en kommentar

Værverk – ny bok av Jim Woodring

For første gang gis det ut en bok av Jim Woodring i Norge. Jim Woodring (f. 1952) har gjennom 30 år opparbeidet seg status som en av de mest innflytelsesrike nyere serieskaperne. Likevel er hans unike surrealistiske stil ulikt alt annet som finnes av tegneserier. 

Woodrings verden kombinerer drøm og virkelighet, det groteske og det vakre med en personlig humor. I nyere tid har Woodring også ført figurene sine videre til andre medier som leketøy, animasjon og malekunst, samtidig som han har laget færre tegneserier. En ny 100 siders tegneserie fra hans hånd er således en begivenhet. Og morsomt er det å konstatere at serien er et overflødighetshorn av inspirerte innfall. Historien involverer en rekke av Woodrings gjennomgangsfigurer; Manhog, Frank, Pupshaw m.fl. og plasserer seg blant høydepunktene i katalogen hans. Værverk er et skremmende, engasjerende, morsomt mareritt i svart-hvitt technicolor. 

Den norske utgaven er til og med en verdenspremiere. Den amerikanske utgaven av boka, Weathercraft, kommer ikke før på nyåret. Boka kan selvsagt bestilles i Jippi Kafe.

 ForsideVærverk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.