Ida Neverdahl

mos6

“There are no borders.” Slik slutter Like an artist, Ida Neverdahls (f 1993) banebrytende webserie som har blitt lest av millioner siden hun la den ut i 2011. Og serieskapningen hennes har fortsatt å være grenseløs. Hun har fått mest oppmerksomhet for kortere serier som blant annet har vært på trykk i Dagbladet, VG, Pondus og Nemi i tillegg til å bli publisert på nett blant annet via Instagram hvor hun har titusener av følgere.

Tegneseriene hennes er grenseløse både i innhold og form. Innholdet består av personlige visjoner hvor virkelighet og fantasi blandes sammen til øyeblikksbilder fra hennes egen verden. I denne verden er blant annet enhjørninger sentrale skapninger i tillegg til monstre både i form av mennesker og dyr. Også formmessig skaper hun eget uttrykk. Strek og farger leker tilsynelatende fritt sammen i en blanding hvor hun konstant utfordrer seg selv.

I 2013 kom boka Moskva som hun lagde sammen med Øystein Runde. Boka ble til etter at Ida og Øystein i mai samme år var offisielle gjester på Kommissia-festivalen i Moskva (Russlands største tegneseriefestival) og holdt foredrag og presentasjoner om tegneserieprosjektene sine. Oppholdet skulle vise seg å bli svært spennende, og de hadde mange interessante, uventede og koole opplevelser (som de selv sier). Proppfulle av inntrykk bestemte de på hjemveien at de ville lage en tegneseriereiseskildring fra turen.

Boka kan best beskrives som morsom, samfunnskritisk, koselig, alvorlig, fabulerende og selvbiografisk. Den er også en beretning om vennskap … og uventet kjærlighet … Øystein og Ida har utfoldet seg som bare de kan. De forteller hver for seg etappevis, noe som gir en variert fremdrift i fortellingen.

Moskva har også kommet i polske og engelske utgaver. Oppfølgeren Los Angeles kom i 2017, og er et reisebrev etter en tur til Los Angeles vinteren 2017, og der hvor Putin hadde en fremtredende rolle i Moskva, preges Los Angeles av en nyvalgt president Trump.

I 2017 kom også I’m a girl, it’s fantastic. Boka samler fire historier laget over tre år. I det større formatet kommer egenarten hennes enda bedre til sin rett, og boka vant Kulturdepartementets tegneseriepris.

Hjemmeside.

Bestill bøker av Ida Neverdahl her.

I tillegg til egne utgivelser har Ida Neverdahl bidratt i følgende Jippiutgivelser:
Forresten 29: Sulten (13s)
Forresten 30: Puma får mens (5s)
Forresten 31: Rød is (5s)
Forresten 33: Omslag, Uten tittel (6s)