Anja Dahle Øverbye

side03

Anja Dahle Øverbye (f 1981) er utdannet ved Kunstskolen i Bergen. I tillegg har hun en BA innen visuell kommunikasjon fra UCA i England. Hun er bosatt i Kongsberg, og jobber både med tegneserier og illustrasjonsoppdrag.

Hun gjorde sin bokdebut våren 2015 med Hundedagar inspirert av egen oppvekst på Nord-Vestlandet. I serien møter vi Anne; en jente midt mellom barndom og ungdom. I løpet av en varm sensommer presses hennes relasjoner både til venninner og familie. Serien vant pris som Årets tegneserie på Oslo Comics Expo i 2016.

Oppfølgeren Bergen kom i 2018 og var en historie med mørkere og mer voksen tematikk. Som i Hundedagar var Bergen en personlig historie med utgangspunkt i selvopplevde hendelser. I Bergen møter vi 19 år gamle Maria. Hun studerer ved Universitetet i Bergen, og vi følger henne gjennom en ustø start på voksenlivet. Det handler om knuste hjerter, selvskading og ensomhet. Det handler om å miste retningen i livet, og det handler om et forgjeves søk etter trygghet.

I Hundedagar skapte vestlandsnaturen en ramme om hendelsene. I Bergen er det motiver fra den travle byen som underbygger Marias kaotiske tid. Historien utspiller seg over et år, noe som er en viktig del av den visuelle rammen i historien.

Hjemmeside.

Bestill utgivelser av Anja Dahle Øverbye.

I tillegg til Hundedagar har Anja Dahle Øverbye bidratt i følgende Jippiutgivelser:
Forresten 27: Tjuveriet (3s), Barbie (2s)
Forresten 28: Richard (7s)
Forresten 29: Måsen (7s)
Forresten 30: Forside og 2146 (12s)
Forresten 32: Great Yarmouth 1845 (11s)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.