Fedor Sapegin

portrait

Fedor Sapegin (f 1985) har vokst opp i en reisende kunstnerfamilie med røtter i teater, animasjon og maling. Han har vokst opp i Russland og Canada og har blant annet utdannelse fra tegneserieskole i Brussel. Han jobber i Oslo som illustratør, skulptør, storyboardtegner og tegneserietegner. Han var for eksempel tegner for Dagbladet under 22. juli-rettsaken og saken mot Rune Øygard. Han har også laget skulpturer for utstillingen i Naturhistorisk museum i Oslo av figurer fra Jo Nesbøs bøker om Dr. Proktor.

Hans tegneseriedebut kom høsten 2013 med Maskinen. Maskinen foregår under den russiske revolusjonen. Hovedpersonene er et brødrepar som eier en lokomotivfabrikk. Lokomotivene sammen med framvekst av ny teknologi blir viktige forsvarsstrategiske maskiner i et stadig mer urolig Europa, og dermed kastes brødrene midt inn i de historiske begivenheter.

Historien er spennende og velfortalt, og er laget med grundig bruk av historiske referanser. På denne måten inviteres leseren til å finne ut mer om denne viktige perioden i Europas historie. Stil og form i historien er i klassisk europeisk tradisjon. Denne stilen har i liten grad hatt utbredele i Norge med oversatte utgivelser, og i enda mindre grad med originalproduserte historier.

Hjemmeside.

Bestill Maskinen her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.