Martin Ernstsen

 

Martin Ernstsen (1982) er utdannet med mastergrad i Storytelling ved Konstfack i Stockholm. Han heftedebuterte med i 2007 med det surrealistiske heftet Nissefugl. Etterpå har han gitt ut to nummer av Ugler som er en troverdig oppvekstskildring med den unge Line i hovedrollen.

Fugløya kom høsten 2009 og var hans største og mest ambisiøse utgivelse så langt. Albumet er en tett fortalt studie av to menn utstasjonert på et gammelt fyr på en øy langt ute i havgapet. De arbeidsmessige forpliktelsene i form av avlesning av måleutstyr går relativt fort unna. Resten av tiden går med til fisking, tv-titting og til å gå hverandre på nervene. Ettersom historien utvikler seg i denne isolerte tilværelsen blir grensene mellom fantasi og virkelighet stadig mer uklare, og konflikten mellom de to mennene blir stadig mer fysisk.

Kodok’s run kom våren 2011, og igjen utvikler han stilen samtidig som han utforsker seriemediets fortellertekniske grenser. Med en utradisjonell og dynamisk fortellerteknikk blir leseren dratt med både høyt og lavt. Og denne gang er det igjen dyrekarakterer som har hovedrollene.

I 2012 ga han både ut samarbeidsprosjektet Syklus med Kilan Eng og oppvekstskildringen Eremitt. Hovedpersonen er en gutt som tilbringer sommerferien hos bestemor i Nord Norge. Historien skildrer med stor innlevelse utviklingen av vennskapet mellom de to, og er også en utforskning av skillelinjene mellom fantasi og virkelighet i et ungt barnesinn. Historien er nydelig fargelagt, og gir en troverdig og fascinerende bilde av både miljø og tid. Albumet er blitt oversatt til flere språk.

I 2014 kom boka Du snakker med feil person som samlet en rekke selvbiografiske serier blitt til i perioden 2008-14. Mange av seriene hadde tidligere blitt gitt ut i selvutgitte fanziner og er Martins dokumentasjon av livet i form av tegneserier. I seriene reflekterer han både over den kreative prosessen bak tegneseriemakeriet samt viktige og mindre viktige hendelser i privatlivet. Seriene gir humoristiske skråblikk på små øyeblikk i hverdagen, ofte rare eller kleine episoder, med komisk misere.

Martin Ernstsen har også markert seg med bidrag i en rekke antologier og gitt ut en flere egne fanziner.

Hjemmeside.

Bestill serier av Martin Ernstsen.

I tillegg til egne utgivelser har Martin Ernstsen bidratt i følgende Jippiutgivelser:
Forresten 18: Koseboksing (1s)
Forresten 19: Blyantkirurgi (2s)
Forresten 20: Agurkdressing (3s)
Forresten 22: Nissefugl (6s)
Forresten 23: Fugløya (4s)
Forresten 24: For Gabriella (8s)
Forresten 25: Svartsvidd (12s)
Forresten 26: Hekleballen (7s) og Kodok delta (1s)
Forresten 27: Konstruksjonene (med Kilian Eng) (4s) og Synkronisert (6s)
Forresten 28: Axeman & Asgeir (4s)
Forresten 29: Axeman (1s)
Forresten 30: Victoria (20s)
Forresten 31: Nissefugl kjenner på selvforakten (9s)
Forresten 32: Små gjøremål (fra Knut Hamsuns «På gjengrodde stier») (11s)
Forresten 33: Småsulten (11s)
Angst 2: The other (3s)
Angst 3: The viewpoint (5s)
Blekk: Synchronisés (6s)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.