Andrew Page

blokk054

Andrew Page (f 1967) er opprinnelig fra England og utdannet ved Norwich School of Art, B.A. Illustration og M.A Fine Arts i perioden 1989 til 1994. Han var stipendiat ved Vestlandets Kunstakademi i 1997 og har bodd i Norge siden. Han har primært jobbet innefor malerkunst og har hatt gruppe- og separatutstillinger både i Norge og Storbritannia.

Etter en rekke egne fascinerende fanzineutgivelser debuterte han høsten 2009 med albumet Kunsten å knyte en knute. Dette er et gjennomført originalt haveventyr som skylder inspirasjon fra så vel Herman Melville som Samuel Beckett. Med serien vant han Sproingprisen for beste debutant.

Oppfølgeren Blokk kom høsten 2010. Utgangspunktet for Blokk er skildringer av forskjellige menneskeskjebner i en boligblokk. Ensomhet og fremmedgjøring er gjennomgangstemaer i beskrivelsene, og som i Kunsten å knyte en knute er det også i denne boken Andrew Page sin særegne svarte surrealisme som preger historiene. Men til tross for mye dysterhet er det også store innslag av burlesk humor og vill fantasi.

Erfaringen fra kunsten kan ses i evnen til å visualisere situasjoner, scener og landskap. Men Andrew Page må også berømmes for å sette sammen situasjoner til en historie som gjør inntrykk. Måten han jobber med pauser, stillhet og det usagte for å bygge opp rytmen og timingen i historien vitner om en serieskaper med store historiefortellende evner.

Hjemmeside.

Bestill serier av Andrew Page.

I tillegg til egne utgivelser har Andrew Page bidratt i følgende Jippiutgivelser:
Forresten 23: 3:31 (3s) og Kaffe og kake (4s)
Forresten 24: Only the lonely… (4s)
Forresten 25: Nusse (5s)
Forresten 26: Tale (2s) og Hobby (4s)
Forresten 27: Hjem kjære hjem (3s) og Terrier (4s)
Forresten 28: Hvil i fred (5s)
Forresten 29: Din hund (4s) og Jeg har flyttet ut (3s)
Forresten 30: Robotn (5s) og Steking (1s)
Forresten 31: I’m alive (1s) og Spørsmålstegnet (5s)
Forresten 32: Tuffa (4s)
Forresten 33: Benfri (5s)
Angst 4: Fluffy (5s)
Blekk: Hobby (4s)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.