Max Estes

Med to albumutgivelser for velrenommerte Top Shelf Productions kan Max Estes (1977) plasseres blant den nye generasjonen amerikanske serieskapere. Både Hello, Again (2005) og Coffee and Donuts (2006) kombinerer stilfull estetikk med et ønske om å fortelle historier.

I 2009 flyttet imidlertid Max Estes til Oslo hvor han i tillegg til å utvikle nye serieprosjekter også arbeider som illustratør. Den krokete kniv var første resultat av arbeidet i Norge og ble laget spesielt for Jippi. Boka var også hans første seriealbum i farger. Her brukte han fargene til å rendyrke form og den visuelle helheten samtidig som fargene brukes som stemningsskapende element.

Den krokete kanalen fra 2011 videreførte stemninger og tematikk fra Den krokete kniv. Også denne gang dreide det seg om en kriminalhistorie, men denne gang med handling fra Amsterdam.

Den tredje delen av den krokete trilogien kom våren 2012. Det krokete sporet er også en krimhistorie, og denne gang er handlingen lagt til et snødekt vinterlandskap. Som i de to første bøkene er dette en forfriskende lek med krimsjangerens virkemidler. Og som i de to første bøkene kretser handlingen rundt flere personer med uærlige motiver på jakt etter samme bytte.

Hjemmeside.

Bestill bøker av Max Estes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.