Manuele Fior

Manuele Fior (1975) er arkitekt, illustratør og serieskaper opprinnelig fra Italia, men for tiden bosatt i Frankrike. Han har også bodd et par år i Norge, bl.a mens han lagde Ikaros. Tegneseriebøkene hans er gitt ut i en rekke europeiske land. Ikaros er et ambisiøst og formfullendt verk, og fortelles i to dimensjoner. Dels fortelles historien om Daidalos og sønnen Ikaros fra gresk mytologi, dels fortelles en historie i moderne tid som blant annet er inspirert av Goethes Faust. Historien blander poesi, filosofi, mytologi og klassiske problemstillinger på måter du knapt har sett i serieform.

I serien briljerer Manuele Fior med grafisk eleganse gjennom 150 sider. Tegningene er laget med bruk av to farger; svart og rødt på hvitt. Serien er preget av en elegant visuell helhet i europeisk stil, imidlertid henter miljøskildringene også inspirasjon fra Oslos arkitektur.

Oppfølgeren til Ikaros, Fem tusen kilometer i sekundet, kom i 2010. Også denne ble i stor grad laget de årene han bodde i Oslo. Historien handler om Lucia og Piero som opplever ungdomsforelskelsen i Italia. Som alle ungdomsforelsker tar forholdet slutt. Kjærligheten og spenningen mellom de to slutter imidlertid ikke selv om Lucia drar til Norge for å studere og Piero blir arkeolog i Egypt. Med spenstige hopp i både tid og rom fortelles en stor historie om kjærlighet, forspilte muligheter og om å bli voksen.

Igjen viser Manuele Fior seg som en av de dyktigste moderne europeiske serieskaperne, og beskriver både mennesker og miljøer med stor overbevisning og fantastisk bruk av strek og farger. Der hvor Ikaros var disiplinert tegnet i svart og rødt, briljerer han i den nye boka med hele fargeskalaen.

Hjemmeside.

Bestill utgivelser av Manuele Fior.

I tillegg til Ikaros har Manuele Fior bidratt i følgende Jippiutgivelser:
Forresten 19: Uten tittel (12s)
Forresten 20: Forside, Upersonlig opplevelse (10s)
Forresten 21: Jeg hadde gode grunner for å drepe Herr X (10s)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.