Karstein Volle

Karstein Volle (1974) er vokst opp i Tranby like utenfor Oslo, og har utdannelse fra
Kunstakademiet i Oslo. For tiden bor han i Helsingfors hvor han jobber som illustratør,
webdesigner og frilanser. Siden 2001 har han forsøkt å innbille folk at mobiltelefoner er insekter, forklart hvordan kjøttkaker leder til heroinavhengighet, dokumentert via skrap-og-luktteknologi hvordan 70-tallet luktet og mye mer. Hans Fakta fra verden har vært å finne på steder som Dagsavisen, Dagbladet, Smult, Larsons gale verden og Forresten.

Både i form og innhold representerte serien noe helt nytt i Norge. Serien er laget utelukkende på datamaskin, og i motsetning til andre avis- og humorserier er det ikke faste gjennomgangsfigurer. Humoren er særegen og spenner fra hardtslående svart satire til burlesk surrealisme.

I Kors på halsen – 75 fakta fra verden ble endelig de første episodene i denne banebrytende serien samlet i bokform. Med hånden på hjertet – 125 fakta fra verden samlet ytterligere fakta. Denne gangen med forord av Jon Bing, og med flere gjestefakta produsert av noen av Norges ledende serietegnere. Ytterligere to samlinger av Fakta fra verden har det blitt; På Tro og Ære og Ti Kniver i Hjertet.

Våren 2012 kom Karstein Volles skjebner. Dette var hans hittil største enkeltverk, og her begår han kunstnerisk selvmord på et utall måter, kveles av plastposer, sprenges av jihadistbestemødre, knuses av meteorer, spiser seg selv og myrdes over en lav sko. Døden er kanskje det siste tabu. Det skjer oss alle, men sjokket over vår dødelighet og skrøpelighet forblir det samme. Døden er et tema vi alle har et forhold til, og her ble den presentert den i en form som både er full av Karstein Volles karakteristiske vridde humor, men som samtidig er engasjerende og tankevekkende.

Hjemmeside.

Bestill utgivelser av Karstein Volle.

I tillegg til egne utgivelser har Karstein Volle bidratt i følgende Jippiutgivelser:
Forresten 12: Fakta fra verden (1s)
Forresten 15: Shopping (3s)
Forresten 18: Forside, Bang (1s)
Forresten 19: Kollektiv (1s)
Forresten 20: Helse (1s)
Forresten 30: Kjærleik (5s)
Forresten 31: Den halvgamle serietegneren sjainer kåk! (4s)
Roy Søbstad Tegneserier 1993-2008: Uten tittel (1s)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.