Christian Hartmann

tegnerpres

Christian Hartmann (født 1974) utdannet sivilingeniør fra i Trondheim og har opparbeidet seg en kultstatus for sin treffsikre og svarte satire med en rekke kortere serienoveller i Forresten. Han var dessuten i flere år fast illustratør i studentavisen Under Dusken i Trondheim.

Albumdebuten Rom for forbedring kom i 2014. Dette er en historie om livet i forstedene; et liv preget av samlivsutfordringer og oppussingsprosjekter. Her fortsatte han med sin rabiate humor og treffsikre personobservasjoner. Vi møter to par i et eneboligstrøk på den bedre siden av byen. Hovedpersonene Marianne og Morten strever med livets utfordringer; han sitter på kontor, mens hun er vernepleier. En mannevond byggmester spolerer oppussingsprosjektet og setter samlivet på ytterlige prøver. Morten orienterer seg mot det sosialt mer vellykkede naboparet Kevin og Solfrid, mens Marianne søker lykken i stikk motsatt retning.

Rom for forbedring er en historie om aspirasjoner, frustrasjoner og brutte forventninger. Men først og fremst er det en hysterisk beretning som vil berøre alle som tror de har levd litt for lenge sammen med en representant av det annet kjønn, samt advare og berolige de som ikke har det.

Bestill Rom for forbedring her.

I tillegg til egne utgivelser har Christian Hartmann bidratt i følgende Jippiutgivelser:
Forresten 13: Da han traff ham (6s)
Forresten 14: Maia, min Maia (8s)
Forresten 15: Den totale mangel på genanse og verdighet (7s)
Forresten 16: Innpakningspapir (med Henry Bronken og Henning Lystad) (2s)
Forresten 17: Om å miste sin beste venn (8s)
Forresten 19: Hva het vokalisten i Sex Pistols (7s)
Forresten 29: Utsikt til paradiset (5s)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.