Håvard S. Johansen

portrett

Håvard S. Johansen (1977) har utdannelse fra Einar Granum Kunstskole i Oslo og The Joe Kubert School of Cartoon and Graphic Arts i USA. Han har vært en aktiv del av norsk tegneseriemiljø siden 2000 da han var med å stifte Pokus forlag. Heftet Sebastian kom ut på Pokus i 2003. Senere har han bidratt i en lang rekke antologier blant annet Tusj, Nemi, Ernie og Bellona-Utslipp. I 2010 kom bokdebuten med serienovellesamlingen STOP.REC.FFWD på Egmont, til strålende kritikker.

Etter fire og et halvt års arbeid kom våren 2014 200-siders boken Stumtjener. Her bragte han norske tegneserier inn på nye områder og temaer med å fortelle om utfordringene i kommunikasjonen mellom oss. Og om formene vi skaper, som ender med å dominere oss.

I boka rendyrket han en spontan og levende visuell stil. Pennetegningene var løsere i formen enn det Håvard S. Johansen tidligere hadde vært kjent for. Denne tilnærmingen, tegnet direkte på papiret og fullstendig uten skisser, ga rom for et sterkt personlig uttrykk og stor dybde i karakterskildringene. Villskapen i tegningene bekreftet uforutsigbarheten i historiene, i skarp kontrast til den stramme fortellerformen.

Hjemmeside.

Bestill Stumtjener her.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.