Sigbjørn Lilleeng


Sigbjørn Lilleeng (1983) gjorde sin inntreden i norske serier med Nebelgrad Blues. Her beskrives overgangen fra ungdom til voksen i en norsk småby. Historien startet med tre hefter som senere ble samlet i boka Traktorfuzz. Fjerde del i serien ble publisert i boka Eksossolo, før (foreløpig) siste del av sagaen kom i 2009 med heftet Nebelgrad Blues – Betongdrømmer 1. I det avsluttende heftet flytter barndomsvennene vekk fra bygda for å konsentrere seg om studier i Oslo.

Nebelgrad Blues fikk mye positiv oppmerksomhet. Eksossolo ble tildelt Kultur- og kirkedepartementets pris for beste tegneserie 2008. Nebelgrad Blues 3 fikk Sproingprisen for beste norske serie i 2007, og på Raptusfestivalen i 2007 vant Sigbjørn Lilleeng velfortjent prisen som årets debutant.

I Generator fra 2012 endret Sigbjørn Lilleeng fokus og fortalte framtidshistorie full av humor, spenning, drama og action i en personlig og særegen miks. Menneskene er ikke så fjernt fra slik vi kjenner dem i dag, men samfunnet er kanskje blitt enda litt mer kynisk, og næringslivslederne minst like grådige som de alltid har vært. Dessuten er det et samfunn hvor det finnes astronauter, og hvor kråker hjelper til med jobbene menneskene ikke vil ha.

Mer dystopisk science fiction kom i 2016 med Mellom Planeter. Her ble vi tatt med på en reise både mellom planeter og inn i en formørket sjel. I Mellom planeter foregår livet på et romskip der menneskene heller reiser fra noe, fremfor å reise til noe. Hovedpersonen Mikael arbeider med vedlikehold på skipet som preges av et hierarkisk system. Gjennom sitt arbeide oppdager han at ikke alt er som det bør være med fartøyet.

Sammen med Tor Erling Naas (Tor Ærlig) har Sigbjørn Lilleeng også laget tre bøker i serien Apefjes gitt ut på Cappelen Damm.

Hjemmeside

Bestill utgivelser av Sigbjørn Lilleeng.

I tillegg til egne utgivelser har Sigbjørn Lilleeng bidratt i følgende Jippiutgivelser:
Forresten 18: Uten tittel (1s), Insomnia (1s), Min far, grisen (5s)
Forresten 19: Grim obsessions (13s)
Forresten 21: Uten tittel (8s)
Forresten 22: Forside, Konditoriterapi (7s)
Forresten 29: Omslag innside
Forresten 31: Ytre omslag, Vrang (3s)
Roy Søbstad Tegneserier 1993-2008: Gjestetegning (1s)
Med hånden på hjertet: Fakta fra verden (1s)
Angst 1: Baking therapy (7s)
Angst 2: Nebelgrad blues (4s)
Angst 3: Alek & the Generators (5s)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.