Kristian Hammerstad

Kristian Hammerstad (f. 1980) er utdannet ved Central Saint Martins College i Storbritannia. De første årene etter utdannelsen jobbet han med kommersiell animasjon i England. Etter hvert fokuserte han arbeidet mer mot illustrasjon, og han bor og arbeider nå i Oslo. Blant publikasjoner som har hatt glede av illustrasjonene hans finner vi D2, A-magasinet, Penguin Books, AOL, The New Yorker, The New York Times Magazine og Wired Magazine. Han har også laget en rekke konsertplakater og plateomslag.

Hans debut som serieskaper kom våren 2012. Kryp inneholdt tre serienoveller i farger inspirert av 50- og 60-talls horrorfortellinger, men oppdatert i en moderne versjon i hans karakteristiske strek. Her fortelles historier om unge mennesker i forandring og omveltning; her møter hovedpersonene døde mennesker eller romvesener, eller de gjenomgår selv forandring slik som Kåre som forvandles til et insekt. I en ramme som er grotesk eller grufull fortelles også noe generelt om hvordan det er å vokse opp. Kryp har blitt utgitt i Frankrike.

2016 kom Trigrammaton, en science fiction-mastodont på nesten 400 sider. Historien er plassert til Vestlandet i en fremtid hvor det eksperimenteres med nye energikilder etter oljen. Hovedpersonene Agnes og Anton reiser til Vestlandet for å finne ut av sin egen fortid ved å rulle opp virksomheten til to tidligere aktører i oljebransjen, Algol og Noroil. Begges foreldre var involvert, men er nå forsvunnet. Underveis avdekker de mørk teknologi og okkulte konspirasjoner.

I begge bøkene briljerer Kristian Hammerstads med stemningsfulle illustrasjoner. Stilen bringer frem atmosfæriske stemninger vi sjelden ser i norske tegneserier. Han lar seg inspirere av en rekke elementer fra moderne popkultur, men blander alt sammen i en egen personlig stil.

Hjemmeside.

Bestill bøker av Kristian Hammerstad.

I tillegg til egne utgivelser har Kristian Hammerstad bidratt i følgende Jippiutgivelser:
Forresten 27: Kuren (5s)
Forresten 28: Prisen (5s)
Angst 4: Forside, Actias Luna (20s)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.