Øyvind Lauvdahl

kinatown_promo_panel_02

Øyvind Lauvdahl (1978) produserte rundt tusenårsskiftet et imponerende antall seriesider under samletittelen Fragmenter. Seriene var nettopp tenkt som fragmenter; eksperimenter og stiløvelser på veien mot de store prosjektene, og Torsken Bel Air fra 2003 var kanskje hans første virkelig komplette serie. Med manus av Jens K Styve sikret han dessuten at det fortellertekniske kom i land på en solid måte.

Både Jens og Øyvind har alltid følt det tradisjonelle tegneseriebegrepet som begrensende, og jobbet bevisst med å utforske og utvikle mediets muligheter. Men til tross for at de aldri har vært redde for formeksperimenter og nytenkning, går det aldri utover lesbarheten. De jobber aktivt med at seriene skal være kommuniserende. Grafisk fortsatte Torsken Bel Air kanskje i et spor som Jens startet i finnfinnfinn 2 hvor han introduserte en slags vestlandsmanga med en fortellerteknikk fra japanske actionserier satt inn i en helt ny sammenheng, og dermed skapte et nytt og uvanlig uttrykk.

Mer enn ti år senere kom oppfølgeren til Torsken Bel Air; Kina Town i 2014. Kina Town bygger videre på uttrykket fra Torsken Bel Air. Igjen får vi en skildring av mennesker i utkantnorge, og som alltid i Jens K Styves forfatterskap dreier det seg om en historie med gode følelser for samspillet mellom personer og deres plass i lokalsamfunnet.

Øyvind Lauvdahl er bosatt i Lakselv og jobber som illustratør, spillgrafiker og tegneserieskaper. Han har illustrert flere bøker, og hatt tegneserier på trykk blant annet i Forresten og M.

Hjemmeside.

Bestill utgivelser av Øyvind Lauvdahl her.

I tillegg til egne utgivelser har Øyvind Lauvdahl bidratt i følgende Jippiutgivelser:
Forresten 11: Større enn størst, Fragment 23 (3s)
Forresten 12: Fragment 29 (3s)
Forresten 13: Fragment (2s)
Forresten 15: Han forsvinner og blir aldri funnet igjen (4s), Det ordner seg, han finner veien hjem (4s)
Forresten 18: Fragment (3s)
Forresten 29: Kontakt (2s)
Forresten 29: Fremover (3s)
Familien Ost 2: Gauda og Brun (med Egil Hegerberg)(6s)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.