Publisert Legg igjen en kommentar

Rui Tenreiro intervjuet av Morgenbladet

Morgenbladet har intervjuet Rui Tenreiro i anledning Museum. Her forteller han blant annet om det nye heftet: – Da jeg besøkte Munch-museet for noen år siden, ble jeg fascinert av et bestemt bilde, Aften på Karl Johan. Ikke av Munchs mest kjente, men med en spesielt mystisk utstråling. Jeg fikk lyst til å gi det litt oppmerksomhet, og jeg ble nysgjerrig på mannen på bildet. Å bruke kjente portretter sparte meg for plass i en såpass kort historie som Museum, siden jeg slapp å introdusere de avbildede for leseren.

Videre må han også blant annet svare på hva som kjennetegner en god fortelling: – Jeg tror ikke det finnes noen oppskrift. Alle kan lage historier ut fra sin egen måte å uttrykke seg på. Når dét er sagt, er det noen ting som bør være der: Hovedpersonen må bli hindret i å nå sine mål. Og så er det viktig ikke å si alt, slik at leseren kan fylle inn noe selv. Det er også et poeng ikke å være moralistisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.