Publisert Legg igjen en kommentar

5000 kilometer i sekundet

Endelig kommer oppfølgeren til Ikaros fra 2006. Manuele Fior flyttet til Norge, lagde Ikaros og brakte på den måten moderne europeiske serier hit til landet. Serien var med sitt ambisiøse temavalg, fortellerteknikk og estetikk unik blant serier utkommet på norsk.

Etter at Ikaros kom ut har Manuele flyttet til Paris for å komme nærmere det europeiske markedet, men også denne nye historien har i stor grad blitt til de årene han bodde i Oslo. Historien handler om Lucia og Piero som opplever ungdomsforelskelsen i Italia. Som alle ungdomsforelsker tar forholdet slutt. Kjærligheten og spenningen mellom de to slutter imidlertid ikke selv om Lucia drar til Norge for å studere og Piero blir arkeolog i Egypt. Med spenstige hopp i både tid og rom fortelles en stor historie om kjærlighet, forspilte muligheter og om å bli voksen.

Manuele Fior viser seg igjen som en av de dyktigste moderne europeiske serieskaperne, og beskriver både mennesker og miljøer med stor overbevisning og fantastisk bruk av strek og farger. Der hvor Ikaros var disiplinert tegnet i svart og rødt, briljerer han i den nye boka med hele fargeskalaen. Fem tusen kilometer i sekundet kommer også med utgaver på fransk, italiensk og tysk. Først ute var den franske utgaven som allerede har fått flere positive omtaler.
Bestill i Jippi Kafe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.