Publisert Legg igjen en kommentar

Kodok’s run

Martin Ernstsen tester serieformatets fortellertekniske grenser i sin nye bok Kodok’s Run. Kodok’s Run leder leseren inn i et univers fylt av merkelige karakterer og drømmeaktige landskaper. Vi er som leser like himmelfallen som bokens hovedperson, brevbæreren Kodok, som forvirret strever med å komme seg gjennom hindrene i det farefulle terrenget for å levere et merkelig brev til en ukjent mottager. Med en utradisjonell og dynamisk fortellerteknikk blir leseren dratt med både høyt og lavt, samtidig som det litt etter litt røpes hva det hele dreier seg om – det viser seg at essensen av Kodoks liv er tett knyttet opp til brevet som han skal levere.

I Kodok’s Run benytter Martin Ernstsen seg av dyrekarakterer tegnet i en løs og ekspressiv pensel¬strek, og visuelt er det kanskje hans mest modne og fullendte verk så langt. Han tar i bruk et panoramisk format der hver side henger sammen med den neste noe som gir en kontinuitet og flyt i historien. Boken var opprinnelig hans avsluttende eksamensprosjekt ved Konstfack i Stockholm, og var da tilgjengelig som en håndlaget kunstbok i sammenheng med hans eksamensutstilling. Men først nå, et år senere, blir den Visueltprisvinnende boken gjort tilgjengelig for et større publikum. Bestill fra Jippi kafe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.