Publisert 2 kommentarer

Syklus

Martin Ernstsen er kjent for stadig å eksperimentere med tegneseriemediet. Denne gangen har han fått med seg den internasjonalt renommerte svenske illustratøren Kilian Eng i en fargesprakende fremtidsvisjon.

Det hele starter bokstavelig talt med et smell, og i en kort historie fortalt med et episk tidsperspektiv får vi så ta del i både jordens undergang og gjenoppstandelse. Ved hjelp av Kilians dypt detaljerte og stemningsfulle illustrasjoner snur Martin Ernstsen her verden som vi kjenner den på hodet, samtidig som han lar de stumme bildene være åpne for tolkning. Men midt i blant det katastrofale – menneskenes undergang, og en ny rases fremmarsj – så er aldri humoren langt unna.

Martin Ernstsen debuterte i 2007, og har siden rukket å gi ut fem seriealbum. Hans seneste utgivelse var den panoramiske dyrefabelen Kodok’s Run som kom i 2011, og i 2009 kom serie¬romanthrilleren Fugløya, men dette er hans første samarbeidsprosjekt i seriemediet. Ved siden av egne seriealbum så har han også bidratt i en rekke serieantologier i utlandet, samt at han har laget flere selvutgitte seriefanziner. For tiden bor og jobber han i Berlin.

Både Martin Ernstsen og Kilian Eng er født i 1982, og de møtte hverandre på Konstfack i Stockholm hvor de begge tok en master i Storytelling. Kilian Eng har fått mye oppmerksomhet for sine spektakulære og fargerike illustrasjoner, men debuterer her som serieskaper. Tidligere har han blant annet laget illustrasjoner for Miami Horror, Lazer Sword, The Gaslamp Killer, Acclaim Magazine, Acne Production og Eight Magazine. I fjor kom det også boken Object 5 på Floating World Comics i Portland som samler mange av hans illustrasjoner.

Bestill fra Jippi Kafe.

2 kommentarer på “Syklus

  1. […] Ernstsen (manus og idé), Kilian Eng (illustrasjon), „Syklus”, Jippi Comics, Oslo […]

  2. We were able to get a copy of the book when Martin Ernstsen was visiting Poland, amazing book! Here’s our copy – http://www.lupuslibri.pl/2013/10/syklus.html 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.