Eremitt

Kun kort tid etter at han var aktuell med det internasjonalt bejublede samarbeidsprosjektet Syklus sammen med svenske Killian Eng, er Martin Ernstsen igjen aktuell med en serie – denne gang med en oppvekstskildring som vil passe både for barn og voksne.

Hovedpersonen er en gutt som tilbringer sommerferien hos bestemor i Nord Norge. Historien skildrer med stor innlevelse utviklingen av vennskapet mellom de to, og er også en utforskning av skillelinjene mellom fantasi og virkelighet i et ungt barnesinn.

Historien er nydelig fargelagt, og gir en troverdig og fascinerende bilde av både miljø og tid. Som i hans serieroman Fugløya er utgangspunktet det norske kystmiljøet, men her speiles det med barnets øyne. Albumet gis ut samtidig både med svensk og finsk utgave i tillegg til den norske.

Martin Ernstsen (f 1982) debuterte i 2007, og har siden rukket å gi ut fem seriealbum. Hans seneste utgivelse var den panoramiske dyrefabelen Kodok’s Run som kom i 2011, og i 2009 kom serieroman¬thrilleren Fugløya. Nå i sommer kom samarbeidsprosjektet Syklus med den svenske illustratøren Kilian Eng. Ved siden av egne seriealbum har han også bidratt i en rekke serieantologier i utlandet, samt at han har laget flere selvutgitte seriefanziner. For tiden bor og jobber han i Berlin. Bestill i Jippi kafe.