Publisert Legg igjen en kommentar

Eremitt

Kun kort tid etter at han var aktuell med det internasjonalt bejublede samarbeidsprosjektet Syklus sammen med svenske Killian Eng, er Martin Ernstsen igjen aktuell med en serie – denne gang med en oppvekstskildring som vil passe både for barn og voksne.

Hovedpersonen er en gutt som tilbringer sommerferien hos bestemor i Nord Norge. Historien skildrer med stor innlevelse utviklingen av vennskapet mellom de to, og er også en utforskning av skillelinjene mellom fantasi og virkelighet i et ungt barnesinn.

Historien er nydelig fargelagt, og gir en troverdig og fascinerende bilde av både miljø og tid. Som i hans serieroman Fugløya er utgangspunktet det norske kystmiljøet, men her speiles det med barnets øyne. Albumet gis ut samtidig både med svensk og finsk utgave i tillegg til den norske.

Martin Ernstsen (f 1982) debuterte i 2007, og har siden rukket å gi ut fem seriealbum. Hans seneste utgivelse var den panoramiske dyrefabelen Kodok’s Run som kom i 2011, og i 2009 kom serieroman¬thrilleren Fugløya. Nå i sommer kom samarbeidsprosjektet Syklus med den svenske illustratøren Kilian Eng. Ved siden av egne seriealbum har han også bidratt i en rekke serieantologier i utlandet, samt at han har laget flere selvutgitte seriefanziner. For tiden bor og jobber han i Berlin. Bestill i Jippi kafe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.