Publisert Legg igjen en kommentar

Neste gang blir alt riktig

Lene Ask er ute med sitt tredje tegneseriealbum. De to første albumene Hitler, Jesus og farfar og Da jeg reddet verden fikk mye oppmerksomhet for sine personlige og humoristiske beskrivelser av eget liv.

I den nye historien går hun bort fra det selvbiografiske og forteller historien om bibliotekaren Marit. Marit har vokst opp på bygda, men har studert og jobber nå i Oslo. Hun har et anstrengt forhold til både moren og hjembygda, men da faren dør tvinges hun til å definere dette forholdet på nytt. Med iherdig idealisme strever hun etter å gjøre de korrekte valgene, men oppnår i løpet av historien nye erkjennelser på hva som er viktig i livet.

Lene Ask viser igjen at hun har evnen til å beskrive mennesker med stor innlevelse og troverdighet. Hun glir ledig mellom de store eksistensielle temaene og de små hverdagslige hendelsene slik at historien engasjerer og ikke mister fokus. Hennes klare tegninger og effektive fargebruk driver fortellingen framover og underbygger figurenes egenskaper.

Lene Ask er født i 1974 og er utdannet fotograf ved Kunsthøgskolen i Bergen. Fram til Hitler, Jesus og farfar ble utgitt høsten 2006 var fotografiet hennes medium. Boka om den religiøse oppveksten på Sør-Vestlandet og jakten etter farfaren som var tysk soldat i Norge under krigen fikk god mottagelse og vant flere priser og utmerkelser. Den er også utgitt på svensk. I 2011 ble den valgt ut til årets bok i Hele Rogaland leser, og ble delt ut gratis til fylkets innbyggere. Da jeg reddet verden fra 2009 var refleksjoner rundt en reise hun gjorde til Tanzania under oppdrag fra Norad. Hun jobber også som illustratør og har gitt ut tre barnebøker om Familien Rotle og to barnebøker om Jo og Jenny, alle på Gyldendal.

Bestill fra Jippi kafe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.