Publisert Legg igjen en kommentar

To Jippinominasjoner til Kulturdepartementets pris

Generator og Neste gang blir alt riktig er nominert til Kulturdepartementets tegneseriepris. I nominasjonen av Generator heter det blant annet ” Det dystre scenariet blir likevel nyansert gjennom serieskaperens humoristiske skråblikk på det som skjer. Dette blikket avdekker en samfunnskritisk holdning og antyder en slags sympati for romanens antihelt. Lilleeng tegner styggvakkert i svart-hvitt, han lar ansikter og kroppsspråk formidle følelser og temperament, og med en stil som vinker til japansk manga, innfrir romanen med flere forrykende actionscener.”

I begrunnelsen for nominasjonen av Neste gang blir alt riktig står det blant annet: ”Ask har et godt dramaturgisk grep om fortellingen og beskriver mennesker med stor troverdighet. Med en naivistisk strek og en bevisst fargeholdning beveger hun seg uanstrengt mellom livets små og store spørsmål. En stillferdig fortelleteknikk gir rom for ettertanke og refleksjon.”

Den siste nominerte til tegneserieprisen er Bjørn Ousland. Les juryens fulle begrunnelse og om nominerte i andre klasser her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.