Publisert Legg igjen en kommentar

Forresten 27 – større og bedre enn noen gang

Nummer 27 av Norges ledende tegneserieantologi dobler sidetallet og utvider dermed sin miks av både nye og mer velkjente serieskapere.

Mye er nytt når Forresten nå kommer med sin utgave nummer 27. Sideantallet er doblet, og for første gang er det med sider i farger. Økningen i sider har gitt rom for både flere og lengre serier, samtidig som Forresten-særpreget beholdes. Helt fra første nummer har Forresten vært i dynamisk utvikling og stadig endret karakter i forhold til utviklingen hos serieskaperne som bidrar. Den til en hver tid eksisterende kjerne av Jippitegnere definerer dermed både innhold og retning. I en tid hvor fokus i tegneseriemarkedet stadig går i retning av bokformatet følger Forresten også denne utviklingen. Samtidig gir antologiformatet rom for enkelttegnere å boltre seg og eksperimentere i mindre formater.

CoverF27web

Det ligger i antologiformatets natur at det uttrykket er sprikende og at lesere velger seg forskjellige favoritter når de leser. Likevel gir 132 sider rom for mye og Jippitegnerne har også foretatt et ekstra løft for å gi det nye formatet en god start. På mange måter kan derfor Forresten 27 leses som en ”state of the art”-rapport for norske alternative serier i 2013. Her finnes blant annet sentrale Jippitegnere som Kristian Hammerstad, Martin Ernstsen, Andrew Page, Øystein Runde, Rui Tenreiro, Esben Titland, Lars Aurtande og Roy Søbstad som alle har utgivelser bak seg på Jippi fra før.

Samtidig er det gjort plass til noen som er med i Jippisammenheng for første gang: Berliac og forsidetegner Tim er begge del av et nytt spennende tegneseriemiljø i Bergen, og har tidligere blant annet vært å se i antologien Vegetable comic. Berliac har dessuten en rekke internasjonale album og antologibidrag bak seg. Frøydis Sollid Simonsen bor i København og går på tegneserieskolen i Malmø. I høst debuterer hun med den skjønnlitterære boka Hver morgen kryper jeg opp fra havet på Gyldendal. Anja Dahle Øverbye er utdannet innen visuell kommunikasjon fra England, og har de siste årene jobbet både med illustrasjoner og egne kunstprosjekt. The Moen er en legendarisk tegner, maler og pop-kunstner fra Kristiansand. Tidligere i år dekorerte illustrasjonene hans Oslo S.

Første nummer av Forresten kom i 1996, og de to første utgavene av Forresten ble gitt ut i samarbeid med Gateavisa. Fra og med opprettelsen av Jippi forlag i april 1997 fikk antologien en naturlig posisjon som forlagets flaggskip. Bladet har både vært et drivhus for nye talenter og en boltreplass for de mer etablerte jippitegnerne der de har kunnet prøve ut nye konsepter. Bladet har vært vesentlig for framveksten av nye norske serier, og har fått mye anerkjennelse. Hele fire ganger har en serie fra Forresten vunnet Sproingprisen for beste norske serie.

Bestill fra Jippi kafe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.