Publisert Legg igjen en kommentar

Maskinen

Med sin debut Maskinen har Fedor Sapegin bragt den klassiske europeiske albumtradisjonen til Norge.

Maskinen foregår under den russiske revolusjonen. Hovedpersonene er et brødrepar som eier en lokomotivfabrikk. Lokomotivene sammen med framvekst av ny teknologi blir viktige forsvarsstrategiske maskiner i et stadig mer urolig Europa, og dermed kastes brødrene midt inn i de historiske begivenheter.

cover high res

Historien er spennende og velfortalt, og er laget med grundig bruk av historiske referanser. På denne måten inviteres leseren til å finne ut mer om denne viktige perioden i Europas historie. Stil og form i historien er i klassisk europeisk tradisjon. Denne stilen har i liten grad har hatt utbredelse i Norge med oversatte utgivelser, og i enda mindre grad med originalproduserte historier.

Fedor Sapegin har blant annet gått på tegneserieskole i Brussel og har dermed den fransk-belgiske tegneserie¬tradisjonen under huden. Med oppvekst i Russland har han også god kjennskap til russisk kultur. For tiden jobber han i Oslo som illustratør, skulptør og storyboardtegner. Han var for eksempel tegner for Dagbladet under 22. juli-rettsaken og saken mot Rune Øygard. Han har også laget skulpturer for utstillingen iNaturhistorisk museum i Oslo av figurer fra Jo Nesbøs bøker om Dr. Proktor.

Bestill fra Jippi kafe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.