Publisert Legg igjen en kommentar

Forresten 28

Norges ledende tegneserieantologi er ute med sitt 28. nummer. I forrige utgave ble formatet fornyet ved at den kom som bokutgivelse og med flere sider i farger. Dette videreføres i denne utgaven. Og også denne gang er det blitt romslig plass for en god blanding av både nye og mer velkjente serieskapere.

Som vanlig domineres samlingen av tegnere som er velkjente fra andre Jippiutgivelser, og sikrer dermed det typiske Forrestensærpreget. Helt fra første nummer har Forresten vært i utvikling, og stadig endret karakter i forhold til utviklingen hos serieskaperne som bidrar. Den til enhver tid eksisterende kjerne av Jippitegnere definerer innhold og retning. Denne gang er omslaget laget av Jens K Styve som i sin tid var med å grunnlegge Jippi forlag. Han har i 2014 gjort en kjærkommen tilbakekomst på tegneseriearenaen etter flere år hvor han blant annet har jobbet som designer og skrevet to romaner.

CoverForresten28_web

Andre tegnere som bidrar, og som tidligere har egne utgivelser på Jippi bak seg, er Martin Ernstsen, Kristian Hammerstad, Trond Ivar Hansen, Andrew Page, Rui Tenreiro, Ronny Haugeland, Lars Aurtande, Xueting Yang og Øystein Runde. Vetaranene pustes imidlertid i nakken av en rekke sterke yngre serieskapere som leverer minst like solide bidrag. Spenningen og kontinuiteten i Forresten sikres av at det stadig kommer nye serieskapere til.

Det ligger i antologiformatets natur at uttrykket er sprikende, og at lesere velger seg forskjellige favoritter. I det nåværende bokformatet har Forresten blitt en årlig antologi, og kan leses som en”state of the art”-rapport for norske alternative serier i 2014.

Første nummer av Forresten kom i 1996, og de to første utgavene av Forresten ble gitt ut i samarbeid med Gateavisa. Fra og med opprettelsen av Jippi forlag i april 1997 fikk antologien en naturlig posisjon som forlagets flaggskip. Bladet har både vært et drivhus for nye talenter, og en boltreplass for de mer etablerte Jippitegnerne der de har kunnet prøve ut nye konsepter. Bladet har vært vesentlig for framveksten av nye norske serier, og har fått mye anerkjennelse. Hele fire ganger har en serie fra Forresten vunnet Sproingprisen for beste norske serie.

Bestill Forresten her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.