Publisert Legg igjen en kommentar

Hundedagar

framside

Anja Dahle Øverbye gjør en imponerende bokdebut med en tegneserie inspirert av egen oppvekst på Nord-Vestlandet.

Hundedager er et fenomen som finner sted på sensommeren. Ifølge gammel folketro er dette en tid hvor det er spesielt varmt, alt grums fra vannet flyter opp, mat råtner, og hunder blir lettere gale. Det er på denne tiden vi møter Anne; en jente midt mellom barndom og ungdom. Sommerens intense klamhet og nærvær preger hennes relasjoner til venninner og familie.

Bestevenninnen Mariell dras mot den litt eldre Karianne. De to nye venninnene er mest opptatt av hverandre, og holder Anne utenfor. Hun er for ung til å gå på ungdomsklubb, og for rastløs til å finne andre ting å gjøre. Kan hun bli venner med Mariell igjen? Og hva er hun villig til å gjøre for å få det til å skje?

Serien er tegnet med følsom blyantstrek og god sans for menneskeskildring. Streken gir også vestlandsnaturen en viktig rolle i historien.

Anja Dahle Øverbye (f 1981) er utdannet ved Kunstskolen i Bergen. I tillegg har hun en BA innen visuell kommunikasjon fra UCA i England. Hun er bosatt i Kongsberg, og har de siste årene jobbet både med tegneserier og illustrasjonsoppdrag.

Bestill boka her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.