Publisert Legg igjen en kommentar

Bøker for lange sommerdager

Dagsavisen har plukket ut tips til årets sommerlesning, og finner plass til to tegneserier:
«Her er to ferske norske serieromaner som begge fanger det særegne med den norske sommeren, sett fra barneperspektiv: Lange tomme dager der ingenting og alt skjer. Anja Dahle Øverbyes Hundedagar skildrer tenåringsjenter i en vestlandsbygd, det er kortbukser og luftmadrass og krone-is, en suspekt turist, forviklinger i vennegjengen, og mørke bak sommerlyset.

I Lauvdahl/Stuves Kinatown er det en gutt som fyller sommerdagene med å være detektiv i nabolaget, og får et innblikk i en voksenverden som gjør at leken blir alvor. Som tittelen antyder er dette også en film noir-pastisj, lyssatt med norsk sommersol.»
Les alle tipsene her.

Dagsavisen har også anmeldt Hundedagar og skriver i sin avslutning at den er et «sterkt og nært portrett av jenter i en fase man gudskjelov bare er i en gang i livet». Hele anmeldelsen kan leses her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.