Publisert Legg igjen en kommentar

Forresten 33

Forresten 33 er ute med en ny solid samling nye norske tegneserier.

Omslaget denne gangen er laget av Ida Neverdahl, som blant annet vant Kulturdepartementets tegneseriepris i 2017 for I’m a girl it’s fantastic. I år er hun aktuell med samlingen Jellyvamps, og vi får en smakebit fra den i årets Forresten.

Et annet høydepunkt er Martin Ernstsens Småsulten, en personlig beretning fra arbeidet med Knut Hamsuns Sult. Ernstsens tegnede versjon av nasjonalskatten kom ut i sommer til strålende mottakelser, og vant i høst Brageprisen.

Fra og med nummer 27 har utgivelsen av Forresten vært årlig og i bokformat, og kan leses som en årlig tilstandsrapport for nye norske serier. Grunnstammen i antologien er serieskapere som også er kjent fra andre utgivelser på Jippi forlag. Dette har sikret både særpreg og kontinuitet. Samtidig har Forresten helt fra første nummer utviklet seg og stadig endret karakter i forhold til utviklingen hos serieskaperne som bidrar, i tillegg til at det hele tiden er en viss utskiftning av serieskapere som bidrar.

Forresten har gjennom flere år vært en kanal for å drive frem nye tegnere. I år er vi stolte over å kunne presentere tre debutanter i Forrestensammenheng: Anneli Hoel Fjærli, Wenkai Xu og Tord Torpe.

De andre tegnerne som er med i Forresten 33 er: Anders Kvammen, Anders Nilsen, Andrew Page, Berliac, Esra Düzen, Herman Breda Enkerud, Ronny Haugeland Rui Tenreiro, Silje Rønneberg Hogstad, Siv Nordsveen og Thomas Falla Eriksen.

Bestill herfra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.