Publisert Legg igjen en kommentar

Forresten; hvil i fred

Etter nesten 25 år legger vi ned Forresten.
Kulturrådets støtteordninger har de siste årene vært helt avgjørende for å få gitt ut antologien. Et innkjøp gir ikke nødvendigvis mye penger, men nok til at vi holder hodet over vannet. De to siste årene har Kulturrådets innkjøpskomite ikke funnet antologien god nok. Der vi er nå synes vi ikke at vi kan fortsette utgivelsen uten innkjøp. Tidligere år har innkjøp sikret økonomien i prosjektet, og gitt mulighet til å betale ut et noenlunde anstendig honorar for bidragene.

I tillegg til økonomi handler innkjøp også om distribusjon. Alle som driver med kultur og underholdning i fysisk format sliter mer med å nå ut enn noen gang. Innkjøpsordningen har sikret god spredning til bibliotekene og dermed mange lesere. Nå står bøkene og støver i kasser på lageret i stedet.

Dette har ført til at vi ikke ser noen annen mulighet enn å legge ned Forresten. Vi synes selvsagt det er ekstremt trist, men har ingen annen konklusjon ut fra hva vi ønsker at Forresten skal være.

Å gi ut 33 nummer med norsk uavhengig tegneserieantologi gjennom nesten 25 år burde kanskje ikke være mulig. Hver gang vi har fått ut et nummer har det føltes som en kollektiv seier, men også som et prosjekt som var viktig å gjennomføre. Vi mener denne arenaen for gamle og nye tegnere er noe det norske tegneseriemiljøet trenger.

Vi er veldig stolte over de 33 numrene. Det har vært veldig gøy, og mest av alt må vi takke for samarbeidet med utallige entusiastiske tegnere. Om ikke annet kan vi i hvert fall si at vi ga oss på topp. Nummer 33 var et knallnummer, og sikkert det beste nummeret noen gang…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.