Publisert Legg igjen en kommentar

Kjøkken

Kjøkken er en samling av sju korte tegneserier av Xueting Yang. Hver av historiene skildrer øyeblikk som skjer mellom medlemmer i familien.

Xueting sier dette om boka:

“Kjemilæreren Jiang spurte elevene om de mente at en stein var levende. Mange svarte nei, mens noen rakte opp hånden og sa ja. Jeg rakk også opp hånda. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg synes steiner har liv. Plutselig sa læreren at hun hadde lest den nye boka mi, Kjøkken, og etter at hun hadde lest den planla hun å plassere den under TV-en for støtte. Så bra, tenkte jeg, boka kan brukes til å støtte TV-en.

Men da, sa læreren, var det plutselig at hun begynte å tenke på spørsmålet om steiner er levende.

Jeg er ikke alltid sikker på hvor grensen mellom meg selv og andre går. Eller hvor grensen går mellom andres daglige liv og hva de ønsker. I disse sju historiene er mennesker travelt opptatt med hverdagens trivielle detaljer; supekoking i kjøkkenet, kjøledisken på supermarkedet, det røde lyset på bussen, matrester i kjøleskapet, og surrende fluer i hjørnet i en restaurant. I det øyeblikket du ikke følger med dukker det opp noe annet. Akkurat som tigeren som stille går gjennom vinduet, den endeløse vinden.

Kjøkken kan gjerne plasseres under TV-en.”

Kjøkken er den andre tegneserieboka av Xueting Yang. Debuten Et Annet Sted kom i 2014 og vant blant annet Kulturdepartementets tegneseriepris for beste tegneserie.

Bestill Kjøkken her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.