Publisert Legg igjen en kommentar

Høytiden

Høtiden

Rui Tenreiro (1979) imponerte mange lesere med sin utgivelse Trost fra 2005. I boken skildret han, med grafisk eleganse og bravur, opplevelsen av å komme til Norge som illustratør. Boka kom også i en franskspråklig utgave. Nå er han endelig tilbake med en ny serieroman.

Høytiden er en helt annen type fortelling og tegneserie. Serien henter handlingen fra et middelaldersk fantasilandskap som godt kan ligge i Japan. Hovedpersonene er to navnløse vandrere, og det er med deres øyne vi reiser inn i denne eventyrlige verdenen. Her introduseres vi blant annet for mystiske landsbyer, og Tengu – en japansk skogsdemon.

Grafisk henter Rui Tenreiro inspirasjon fra japansk illustrasjon og design, men han er også solid plantet i europeisk forteller- og tegnertradisjon. Blant annet dukker Antoine de Saint-Exupéry opp med sitt havarerte fly, og her anes inspirasjon fra store europeiske fortellere som Hugo Pratt og Moebius.

Fra de stilfulle illustrasjonene i Trost har han rendyrket tegningene ytterligere, og med sjelden vakker strek tegner han miljøer og landskaper som fascinerer. Resultatet er en unik og praktfull tegneserie av internasjonalt format. I over 100 sider formidles poesi og eventyr på en måte som man sjelden ser i mediet. Bestill her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.