Publisert Legg igjen en kommentar

Da jeg reddet verden

Lene Ask er ute med den etterlengtede oppfølgeren til Hitler, Jesus og farfar – denne gang med en historie om å redde verden. Sommeren 2008 ble Lene Ask sendt til Tanzania av Norad. Hensikten var å tegne barns og kvinners levekår i denne delen av den fattige verden. Oppholdet resulterte i sju små historier i tegneserieformat. I den nye boka setter hun dette inn i en større sammenheng samtidig som hun forteller om flere episoder og historier fra oppholdet. Vi følger tegneserieskaperens entusiasme som gradvis går over til frustrasjon over hvordan hun skal kunne formidle historiene fra en verden som er så ulik hennes egen.

Som i hennes debut Hitler, Jesus og farfar, glir Lene Ask ledig mellom de store eksistensielle temaene og de små hverdagslige historiene. I boka problematiserer hun både hennes rolle som formidler, og hvor vanskelig det er å gripe inn i de store forskjellene som finnes i verden. Hun behandler da også disse spørsmålene med det alvor og den respekt de fortjener. Likevel er humoren aldri langt unna. Med en god porsjon selvironi holdes strukturen sammen med hennes sedvanlig mesterlige grep om historiefortellingen. Bestill boka fra Jippi Kafe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.