Publisert Legg igjen en kommentar

Dei samlar seg, dyra

Etter fjorårets suksess med Værverk inviteres vi på nytt inn i Jim Woodrings verden. Dei samlar seg, dyra er en ny rykende fersk bok fra Jim Woodring, og viser en serieskaper på toppen av sin kreative karriere. Å lese Jim Woodring gir leseropplevelser ulikt alt annet. Woodrings verden kombinerer drøm og virkelighet, det groteske og det vakre med en personlig humor. Da han besøkte Oslo Comics Expo for et år siden fikk vi også møte en sympatisk og reflektert mann som helhjertet og uten forbehold gikk inn i sitt univers.

Dei samlar seg, dyra markerer en imponerende fortsettelse der Værverk var starten for et drøyt år siden. Begge historiene er over 100 sider lange, og er dermed blant de lengste historiene i Woodring-katalogen. Gjennom mange år jobbet han mest innenfor andre medier enn tegneserier; leketøy, animasjon og malekunst, samtidig som tegneseriene var få og korte. To lange historier med kun et drøyt års mellomrom vitner om stadig større fokus på tegneseriene.

Og Dei samlar seg, dyra skuffer ikke. Igjen snakker vi om en surrealistisk berg- og dalbanetur inn i en underlig verden. En overraskende vending tar det likevel mot slutten av historien da Woodrings evige hovedfigur, Frank, endelig ser ut til å få et øyeblikk av harmoni da han møter en likesinnet jente. Bestill fra Jippi kafe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.