Publisert Legg igjen en kommentar

Forresten 26

Forresten er ute med sitt 26. nummer og befester sin posisjon som Norges ledende tegneserieantologi med en frisk blanding av nye og mer velkjente serieskapere.

Helt fra første nummer har Forresten vært i dynamisk utvikling og stadig endret karakter i forhold til utviklingen hos serieskaperne som bidrar. Etter et par nummer preget av mye formeksperimentering representerer nummer 26 en dreining mot mer surrealisme og absurd humor. Noe av årsaken til dette er sikkert at Kristoffer Kjølberg fra Dongery har kommet inn som medredaktør.

Nummeret har også blitt stødig og gjennomarbeidet med bidrag fra mange rutinerte serieskapere. Hele ti av bidragsyterne har egne utgivelser fra Jippi og No Comprendo bak seg. Blant disse finner vi folk som Martin Ernstsen, Ronny Haugeland, Bendik Kaltenborn Andrew Page og Roy Søbstad.

Det er også gjort plass til noen debutanter i dette nummeret. Jenny Jordahl er med for første gang med tosideren Turtle. Hun har en fersk bachelor i visuell kommunikasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo. En mer erfaren Forrestendebutant er Mats Sivertsen som har laget forsiden og serien Loon Land. Fra før har han blant annet gitt ut to barnebøker og har bred erfaring både fra design og kunst.

Utenlandske gjester denne gang er det nederlandske tegneseriekollektivet Lamelos som her presenteres i Norge for første gang. De har holdt på like lenge som Jippi forlag, og har siden 1997 laget en enorm mengde egne utgivelser samt bidratt i antologier og festivaler over hele Europa med sin entusiastiske og skrudde humor.

Bestill i Jippi kafe.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.