Publisert Legg igjen en kommentar

Generator

Sigbjørn Lilleeng er endelig ute med sin nye tegneserie Generator. For sitt forrige egne prosjekt Nebelgrad Blues vant han både Sproingpris og Kulturdepartementets pris for beste serie. Den nye tegneserieromanen er på hele 190 sider, og har vært i produksjon i lang tid. Serien er framtidshistorie full av humor, spenning, drama og action i en personlig og særegen miks.

Generator handler om Birk, en energidistribusjonsoperatør i den enorme parfymefabrikken Gina Z. Det er en slitsom og intetsigende jobb, men Birk har uansett ikke noe bedre å foreta seg. Han kompenserer for sitt eget vaklende forhold til kjæresten ved å smugfotografere fabrikkens resepsjonist når hun kler av seg om kveldene. Gina Z er en kontroversiell bedrift med en rekke stygge rykter knyttet til seg; alt fra uetisk handel, diverse forsøk, utnytting av arbeidskraft til enda drøyere saker. Birk bryr seg imidlertid lite om disse. Han er mest opptatt av å komme seg gjennom dagen med minimale sammenstøt med fire kranglevorne kolleger for så å komme hjem så fort som mulig. Dette inntil han en dag blir ufrivillig del av et forsøk på å bryte seg inn på fabrikken for å få tak i den best skjulte hemmeligheten til Gina Z.

I Nebelgrad Blues fortalte Sigbjørn Lilleeng fra norsk landsbygd. I Generator er hovedpersonene flyttet til et mer urbant miljø, og handlingen finner sted i en framtid som ikke er så veldig langt unna. Menneskene er ikke så fjernt fra slik vi kjenner dem i dag, men samfunnet er kanskje blitt enda litt mer kynisk, og næringslivslederne er minst like grådige som de alltid har vært. Dessuten er det et samfunn hvor det finnes astronauter, og hvor kråker hjelper til med jobbene menneskene ikke vil ha. Bestill boka i Jippi kafe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.