Publisert Legg igjen en kommentar

Kryp

I Kryp gjør Kristian Hammerstad sin tegneseriedebut med en samling korte historier. Albumet presenterer tre serienoveller i farger inspirert av 50- og 60-tallets horrorfortellinger, men oppdatert i en moderne versjon i Kristian Hammerstad sin karakteristiske strek. Her fortelles historier om unge mennesker i forandring og omveltning; her møter hovedpersonene døde mennesker eller romvesener, eller de gjennomgår selv forandring slik som Kåre som forvandles til et insekt. I en ramme som er grotesk eller grufull fortelles også noe generelt om hvordan det er å vokse opp.

Kristian Hammerstad sin stil gir en perfekt atmosfære til historiene, og skaper en tidløs stemning som inspireres av en rekke elementer fra popkultur de siste 50 år. Elementene turneres selvsikkert, med både en kjærlighet til sjangeren i tillegg til en ironisk distanse.

Kristian Hammerstad er utdannet ved Central Saint Martins College i Storbritannia. De første årene etter utdannelsen jobbet han med kommersiell animasjon i England. Etter hvert fokuserte han arbeidet mer mot illustrasjon, og han bor og arbeider nå i Oslo. Blant publikasjoner som har hatt glede av illustrasjonene hans finner vi Penguin Books, AOL, The New Yorker, The New York Times Magazine og Wired Magazine. Han har også laget en rekke konsertplakater og plateomslag. Bestill i Jippi kafe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.