Publisert Legg igjen en kommentar

Karstein Volles skjebner

Karstein Volle har i ti år vært kjent for å bedrive folkeopplysning med Fakta for verden og I fremtiden. Nå er han ute med sitt hittils største enkeltverk, Karstein Volles Skjebner – et kunstnerisk selvmord. Denne gang er han mer selvutleverende personlig enn noen gang:

Humor er alvorlige greier. Dødsalvorlige greier. Dette er en samling tegneserier og tegninger rundt døden. De er smakløse, blasfemiske, groteske, platte, teite, blodige og banale. Jeg tegnet en hver dag mens folk jeg kjente og var glad i la seg inn på mentalsykehus, fikk diagnosert kreft, brant i hjel, ble funnet døde hos bestefar, tok overdoser eller ble skutt i Mexico.

Tegningene ble et overtak over det som skremte vettet av meg og saboterte livet mitt. En stor tykk finger i ansiktet på sykdom, død og galskap. Det er svart, det er forferdelig og det eneste som kan gjøres, er å le.

Dødsboka handler ikke så mye om døden, men om humor. Når det verste som kan skje har skjedd, kan vi bare vitse. Tullinger som vi er. «Laughing is a reaction to certain stimuli, fundamentally stress, which serves as an emotional balancing mechanism.»

Hvordan ler du av døden uten å le av de døde? Du ler av din egen død. Noe alle burde gjøre innimellom.

Karstein Volle begår kunstnerisk selvmord på et utall måter, kveles av plastposer, sprenges av jihadistbestemødre, knuses av meteorer, spiser seg selv og myrdes over en lav sko.

Døden er kanskje det siste tabu. Det skjer oss alle, men sjokket over vår dødelighet og skrøpelighet forblir det samme. Der kommer humoren inn, så vi kan komme oss videre. Døden er et tema vi alle har et forhold til, og her presenteres den i en form som både er full av Karstein Volles karakteristiske vridde humor, men som samtidig er engasjerende.

Karstein Volle er vokst opp på Tranby i Lier like utenfor Oslo, og har utdannelse fra Kunstakademiet i Oslo. På nittitallet flyttet han til Finland hvor han nå bor i Helsinki sammen med samboer, to barn og to katter. I tillegg til tegneserier og illustrasjon er han også frontfigur i Nazca. Han har gitt ut seks bøker, fire CD-er, en DVD og en EP.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.