Publisert Legg igjen en kommentar

Hundedagar ble Årets tegneserie

Anja Dahle Øverbye vant prisen for Årets Tegneserie 2016 for Hundedgar. Det er Serieteket/Deichmanske Grünerløkka, Tronsmo bokhandel og Grafill som står bak den nye prisen som ble delt ut for første gang under Oslo Comics Expo på Deichmanske bibliotek, Grünerløkka.

I juryens begrunnelse heter det:

Årets beste tegneserie 2016 er en finstemt og nydelig utposisjonert oppveksthistorie, om barns tidvis intrikate og hensynsløses testing av vennskap. Historien rommer eksistensiell tematikk som kan treffe de fleste – som sjalusi, svik og tilhørighet. Serieskaperens vare blyantstrek og luftig uttegna sidekomposisjoner byr leseren et vell av detaljer å dvele ved. De visuelle og fortellertekniske grepene åpner for meddiktning, gjenkjennelse og refleksjon, og vitner om en kunstner med særdeles godt grep om virkemidlene.
Landskapet utgjør viktig dimensjon i prisvinnerens nydelig uttegna historien. Som en av anmelderne presist formulerer det:
… Akkurat som Vestlandet jentene rører seg i, er fortellingen bygd opp av visuelle motsetninger. Nydelig, mjuke blyanttegna nærbilder av ansiktsuttrykk dominerer, men serieskaperen trekker av og til blikket tilbake fra ungene for å dvele ved fjella, fjorden eller fjæresteinene. Teksturen hun brer utover papiret, sammen med innstendige blikk ut av rutene, løfter fortellinga til noe mer enn det lett gjenkjennelige, men generelle, og gjør det nærværende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.