Publisert Legg igjen en kommentar

På Grand Manila

CoverPaGrandManila_Web

”I sin teikna versjon av boka har biletkunstaneren Nofuentes både det distanserte blikket, og streken som underleggjer eit lite industrisamfunn på den norske vestkysten, og den analytiske evna som ser allmenne trekk ved denne stadbundne og lokale historia”.
– Fra Kjartan Fløgstads etterord

Klassekamp, delokalisering og ansvarsfraskrivelse. Den spanske tegneserieskaperen Álvaro Nofuentes har laget et grafisk essay basert på Kjartan Fløgstads roman, en utgivelse som kanskje har blitt enda mer aktuell av den siste tidens Fløgstad- og klassedebatt.

Hvilke sosiale, politiske eller økologiske konsekvenser har det at de fleste av våre dagligdagse ting er laget på andre siden av kloden? Finnes det noen retningslinjer for delokalisering? På Grand Manila er et grafisk essay om globalisering og dens konsekvenser. Det er en fri bearbeidelse av en av Kjartan Fløgstads mest feirede romaner der deler av romanen drøftes og tematiseres.

Som i tidligere romaner som Dalen Portland og Fyr og flamme har handlingen utgangspunkt i industrisamfunn i Sauda. Romanen har en dokumentarisk form som også Nofuentes har benyttet i sin tegneserie.

Álvaro Nofuentes (f 1983) er en spansk tegneserieskaper og illustratør. Han har en mastergrad i tegneserietegning fra EESI School of Angoulême i Frankrike. På Grand Manila er hans første lengre tegneserie, men han har tidligere gitt ut serier i en rekke antologier i flere europeiske land.

Kjartan Fløgstad (f 1944) er kjent som en av de mest sentrale norske forfatterne de siste tiår, og har blant annet vunnet Nordisk råds litteraturpris og Brageprisen.

Bestill boka fra Jippi kafe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.