Publisert Legg igjen en kommentar

Ting vi trenger

TingViTrenger_book-lowres.indd

Siv Nordsveen og Silje Rønneberg Hogstad debuterer med en tegneserie om folk som lager kunst, og om folk som kjøper den.

Siri og Endre er i begynnelsen av trettiåra og foreldre til lille Ylva. Siri er billedkunstner som ikke helt har “fått det til”, med deltidsjobb på sykehjem og sporadiske arbeidstimer i atelieret. Endre har en trygg jobb i kommunen og er hovedforsørger i familien. Tilværelsen er god til tross for at de er ulike personligheter, og selv om det føles som alle andre har det bedre økonomisk.

En dag erklærer Siri at hun vil kjøpe et kunstverk de to har sett på en reise, og som hun ikke har klart å glemme. Det koster for mye og befinner seg i Belgia, – en dårlig idé, synes Endre. Hvordan skal Siri forklare ham hva det er som gjør at nettopp denne tegningen har gjort slikt inntrykk? Kan streker på et papir virkelig bringe fram så sterke følelser? Eller dreier drømmen om bildet seg egentlig om noe annet?

Ting vi trenger handler om kunsten som møter hverdagen. Om å prøve så godt man kan å praktisere likestilling i hjemmet, og om hva som kan skje på en reise. Ikke minst handler det om det vanskelige hvite lerretet.

Siv Nordsveen (f. 1977) er animatør, illustratør og tegneserietegner. Hun er utdannet ved Høgskulen i Volda, og er tidligere kjent for stripeserien Sara Sahara som blant annet ble trykket i Aftenposten. Silje Rønneberg Hogstad (f. 1977) er billedkunstner, kritiker og frilansskribent. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Bestll boka fra Jippi kafe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.