Den fjerde veggen

Med Den fjerde veggen debuterer Thomas Falla Eriksen med en metategneserie som reflekterer over sjangre og formater.

I utgangspunktet bruker Den fjerde veggen virkemidler kjent fra science fiction og annen sjangerfiksjon. Men raskt begynner figurene å reflektere over sin egen rolle i tegneserien, og om relasjonen til tegneseriens skaper.

På overordnet nivå kan tegneserien leses som filosofering over eksistensielle spørsmål, og om temaer rundt kunst og skaping. Samtidig stiller tegneserien spørsmål ved selve tegneseriemediet.

Stilmessig tar Den fjerde veggen utgangspunkt i et unorsk klassisk fransk/belgisk albumformat, og selv om metaperspektivet har en uhøytidelig og ironisk form, kan serien også leses som en hyllest til klassiske eventyrserier.

Thomas Falla Eriksen er født i 1987 og bor og arbeider i Lørenfallet i Sørum kommune. I 2015 ble han master i grafisk design og illustrasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo. Ved siden av tegneserier jobber han med illustrasjon og billedkunst. Han har publisert mye på nett og noen mindre bøker i små opplag. Den fjerde veggen er hans
debuttegneserie.

Bestill boka her.