Publisert 5 kommentarer

Nagel

Jippi forlag presenterer Nagel, den første boka i serien FNRZ. Sigbjørn Lilleeng er tilbake med en eksplosiv og actionfylt tegneserie for yngre lesere.

I en alternativ verden må de tre ungdommene Farah, Brage og Nagel overleve skole, mobbere, løgnaktige voksne og skumle monstre, samtidig som en lite kjent eller forstått forbannelse ulmer i bakgrunnen og truer hele verden. Når Nagel blir borte dagen etter en kraftig storm må Brage og Farah ut i den forbudte skogen Hel og lete etter ham. Nagel på sin side våkner i et totalt mørke. Monstrene menneskeheten kjempet mot for årtier siden er tilbake, og mye tyder på at myndighetene sitter på en god del hemmeligheter.

FNRZ er en serie som ikke lener seg på noe annet enn seg selv, samtidig som den tydelig anerkjenner de verkene og tegnerne som har inspirert den. I et marked som domineres av raske, glatte utgivelser, bringer Lilleeng her sin unike blanding av japansk og fransk-belgisk mainstream og amerikansk underground til arenaen. FNRZ er en moderne actionserie laget med teknikker fra den gamle skolen – med et personlig preg. Med en detaljert, spenstig strek og kompromissløs holdning serveres et fantastisk tegneserieunivers som våger å være både pompøst, dramatisk og tåpelig, samtidig som det tar både håndverket og leseren på ypperste alvor. Dette er tegneserien dagens ungdom fortjener å lese, en tegneserie som ikke skammer seg over å være en tegneserie. Vi kaller det “underground comix for kids”, men dette er lesning for alle.

Sigbjørn Lilleeng har tidligere gitt ut bøker som Mellom Planeter, Generator, Nebelgrad Blues og Apefjes (sammen med Tor Erling Naas), og har blant annet vunnet Sproingprisen, Kulturdepartementets tegneseriepris og Ordknappen. Mellom Planeter ble dessuten nominert til Årets tegneserie i 2017.

Bestill herfra.

5 kommentarer på “Nagel

  1. […] NagelAv Sigbjørn LilleengJippi forlag 2018– Nagel er første del av en ny og spennende tegneserie for store barn og ungdom. Tempoet er høyt, actionscenene mange og universet gjennomført og dystopisk. Samtidig er det lett å kjenne seg igjen de tre hovedpersonene og problemene de skal løse: klimakrise, demografiske utfordringer, fraværende foreldre – og skrømt. […]

  2. […] Nagel. FNRZ 1 Sigbjørn Lilleeng Jippi Forlag 2018 […]

  3. […] Nagel. FNRZ 1 Sigbjørn Lilleeng Jippi Forlag 2018 […]

  4. […] Nagel Av Sigbjørn Lilleeng Jippi forlag 2018 […]

  5. […] Nagel Sigbjørn Lilleeng Jippi forlag 2018 […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.