Publisert Legg igjen en kommentar

Forresten 32

Forresten 32 er ute. Årets utgave presenterer som vanlig en solid samling nye norske tegneserier.

Omslaget denne gang er laget av en veteran i Forresten-sammenheng. Ronny Haugeland har bidratt i hele 28 utgaver tidligere, og er spesielt kjent for seriene om Downs Duck som har vært fast gjenganger i Forresten siden nummer 9 som kom i år 2000.

Fra og med nummer 27 har utgivelsen vært årlig og i bokformat, og kan leses som en årlig tilstandsrapport for nye norske serier. Grunnstammen i antologien er som regel serieskapere som også er kjent fra andre utgivelser på Jippi forlag. Dette har sikret både særpreg og kontinuitet. Samtidig har Forresten helt fra første nummer utviklet seg og stadig endret karakter i forhold til utviklingen hos serieskaperne som bidrar, i tillegg til at det hele tiden er en viss utskiftning av serieskapere som bidrar.

Anja Dahle Øverbye og Thomas Falla Eriksen er i år aktuelle med nye bøker på Jippi forlag. Anja har gitt ut boka Bergen, mens Thomas har med Squidologi og Hexagon gitt ut to store bøker. I dette nummeret bidrar de begge med nye serier i en litt annen stil enn de tradisjonelt er kjente for. Anja har laget en historie i farger som tar utgangspunkt i historien om klovnen Nelson og hengebroen ved Great Yarmouth i England i 1845. Thomas på sin side har avgrenset fargepaletten vesentlig i forhold til hva han bøkene han har gitt ut til nå, og benytter kun en farge i tillegg til svart i å formidle sin kjærlighet til folkevogn.

I dette nummeret er det også flere tegneserier som referer til større kommende utgivelser. Tim Ng Tvedt sin Pissgult utforsker et uttrykk som han jobber videre med i Tegneserier som kommer senere i høst. Martin Ernstsen holder for tida på med en stor tegneserieversjon av Knut Hamsuns Sult, og bidrar med et utdrag fra På gjengrodde stier. Didrik Magnus-Andresen har med en smakebit av universet fra den kommende boka Ultima Thule. Og Anders Kvammens bidrag er en historie som ikke får plass i boka Jobb som kommer til neste år.

Forresten har gjennom flere år vært en kanal for å drive frem nye tegnere. Dette nummeret har med to debutanter i Forrestensammenheng: Esra Düzen og Herman Breda Enkerud. Begge har bakgrunn fra Kunsthøgskolen i Oslo, og Herman er også kjent fra Narves1biblioteket. Andre tegneserieskapere som er representert i årets utgave er Andrew Page, Berliac, Erlend Peder Kvam, Jens K Styve, Lobotom, Silje Rønneberg Hogstad og Siv Nordsveen.

Bestill herfra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.