Publisert Legg igjen en kommentar

Enki

Med den frittstående historien Enki avsluttes trilogien Squidologi av Thomas Falla Eriksen. Både ambisjonsnivå og gjennomføring gjør prosjektet unikt i norsk tegneserieverden.

De to første bøkene i trilogien, Squidologi og Hexagon, kom begge i ut i 2018. I likhet med disse henter Enki inspirasjon fra konspirasjonsteorier, b-filmer fra 80-tallet, kvantefysikk og alternative tolkninger av teologi. Men først og fremst er serien en visuell fantasi i tid og rom. Den formmessige inspirasjonen er godt plantet i gamle europeiske albumserier.

Squidologi og Hexagon var helt ordløse, og baserte seg kun på visuelle virkemidler. Enki opererer også hovedsakelig med det visuelle, men har også innslag av tekst. Boka er en konkluderende avslutning av forgjengerne, men fungerer også som en frittstående fortelling.

Målet med hele prosjektet er å fortelle en historie som primært er visuell og som er vanskelig å fortelle kun ved hjelp av ord. Verket inviterer til flere gjennomlesninger, og skal kunne vokse i forståelse over tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.