Publisert Legg igjen en kommentar

Fia Mia – fra mørket

Tegneserieheltinnen Fia Mia er tilbake! 18 år etter forrige hefte dukker hun opp igjen, men denne gang i et noe mer selvreflekterende og dystert format enn tidligere.

Rundt årtusenskiftet var Fia Mia dronningen av Grünerløkka, og norske tegneseriers kvinnelige stilikon. Med sine rastafletter, karakteristiske klesdrakt og utadvendte væremåte var Fia Mia en jente det var umulig å ikke legge merke til. Fra 1997 til 2002 kom det fire egne hefter med henne i tillegg til at hun gjorde gjesteopptredener blant annet i Forresten, Fidus, Tegn og Gateavisa. En samlebok kom i 2011.

Når vi igjen møter Fia Mia er det ingenting som tyder på at hun har beveget seg langt bort fra Grünerløkka i årene som har gått. Men hun har blitt vesentlig eldre. En begravelse minner henne på mørke hendelser fra barndommen, og hun tvinges til å ta et oppgjør med fortiden.

Rune Borvik er en av grunnleggerne av Jippi forlag, og hans lett gjenkjennelige strek med effektiv bruk av svart/hvitt-kontraster preget mange Jippiutgivelser de første årene. Han er utdannet arkeolog og jobber for tiden i Folkehelseinstituttet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.