Publisert Legg igjen en kommentar

Et annet sted

Kontrastparene voksen – barn, magi – hverdag, natur – samfunn, fantasi – realisme, drøm – virkelighet, fortid og nåtid skaper en fortelling med flere spenningsforhold, med flere lag og dimensjoner som kan leses på mange måter og fylle hodet med assosiasjoner og tolkninger og bilder som hver leser kan finne på egenhånd.
Fra Gro Dahles etterord til Et annet sted

Xueting Yang er opprinnelig fra Kaifeng i Kina. Hun kom til Norge for litt over tre år siden da hun begynte på Kunsthøgskolen i Oslo. Hun gikk ut derfra tidligere i år, og debuterer nå med tegneserieboken Et annet sted. Hun har arbeidet med tegneserien siden hun kom hit, og den bærer preg av to kulturer både visuelt og tankemessig.

Tegneserieboken kan leses som et møte med norsk kultur og natur sett gjennom undrende og åpne øyne fra en som kommer utenfra. Men ikke minst bærer den preg av Xuetings egen poesi, personlighet og hennes magiske blikk på verden.

CoverEtAnnetStedWeb

Handlingens skildring av måten nye inntrykk oppleves har også et allmenngyldig preg. De fleste kan kjenne seg igjen på følelsen av at alt i starten er fremmed, for så at inntrykkene og hverdagen faller på plass etter hvert.

Boken er på 96 sider, og med etterord skrevet av Gro Dahle. Boken har allerede oppnådd en viss internasjonal interesse, og prosjektet kom blant annet på 2. plass i en internasjonal tegneseriekonkurranse i Polen i høst.

Bestill et annet sted her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.