Publisert Legg igjen en kommentar

Nedzus lykter

Rui Tenreiro er tilbake med en utgivelse som framstår som en internasjonal tegneseriebegivenhet. Som i Høytiden fra 2008 hentes inspirasjon både fra japansk og europeisk fortellertradisjon.

Historien inkluderer krabbekamper og lidenskapelig kjærlighet, og forteller hvordan et mystisk mønster av et ansikt dukker opp på et krabbeskall. Historien fortelles av den gamle mannen Ozioma til barnebarnet Igwe.

Rui Tenreiro har jobbet med Nedzus Lykter i flere år, og det er blitt hans grafisk mest helstøpte verk. Her videreutvikles og raffineres det grafiske uttrykket fra hans tidligere utgivelser, og farger og strek underbygger en magiske atmosfære.

Rui Tenreiro (f 1979) er opprinnelig fra Mosambik og er utdannet som illustratør i Sør Afrika, England og Stockholm. Han bodde flere år i Oslo, og hans debutserie Trost handlet om en illustratørs møte med Norge. Hans to neste utgivelser var Høytiden (2008) og Museum (2010). Begge disse viser vei mot Nedzus lykter som han har jobbet med fra Stockholm hvor han nå bor.

Universet i Nedzus lykter utvides på nettsiden til serien hvor det også finnes musikk til serien.

Bestill boka her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.