Publisert Legg igjen en kommentar

Bergen

Anja Dahle Øverbye fikk mye oppmerksomhet for debuten Hundedagar som kom i 2015, og boka fikk prisen Årets tegneserie under Oslo Comics Expo året etter. Nå er hun tilbake med oppfølgeren Bergen, som er en historie med mørkere og mer voksen tematikk.

I Bergen møter vi 19 år gamle Maria. Hun studerer ved Universitetet i Bergen, og vi følger henne gjennom en ustø start på voksenlivet. Det handler om knuste hjerter, selvskading og ensomhet. Det handler om å miste retningen i livet, og det handler om et forgjeves søk etter trygghet.

Kjernen i historien er et trekant­drama som utspiller seg mellom Maria og to menn. Vi følger Maria gjennom en vond tid i livet, samtidig som vi møter de to mennene som er sentrale i historien. Hvordan opplever de Maria? Og hvordan opplever venninnene til Maria det som skjer?

Ettersom historien utvikler seg flyter livet til Maria nedover i en destruktiv spiral. Årstidene kommer og går, og Maria kommer stadig nærmere bunnen. Men det er kanskje først da det er mulig å reise seg igjen?

Som i Hundedagar er Bergen en personlig historie med utgangspunkt i selvopplevde hendelser. Hendelsene er imidlertid redigert, og alle personer anonymisert. Resultatet er en engasjerende historie med dybde, varme og også elementer av humor.

I Hundedagar skapte vestlandsnaturen en ramme om hendelsene. I Bergen er det motiver fra den travle byen som underbygger Marias kaotiske tid. Historien utspiller seg over et år, noe som er en viktig del av den visuelle rammen i historien.

Bestill boka her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.